Up with people
Ik ga in januari meedoen aan een rondreis van een half jaar over minstens twee continenten met de organisatie ‘Up With People’!

‘Up With People’ is een organisatie die 100 jongeren van over de hele wereld een halfjaar lang laat rondreizen. Elke week zitten ze in een andere stad of land in een gastgezin. In verschillende groepen wordt vrijwilligerswerk gedaan. Aan het einde van elke week treden de jongeren samen op met een gave zang- en dansshow. Deze bestaat uit zelfgeschreven nummers. De muziek en dans weerspiegelen de culturen van landen van de hele wereld. De kwaliteiten van de deelnemers komen hierbij aan bod.

Up With People heeft verschillende doelen:
  • Ze willen barrieres van bijvoorbeeld cultuur, etniciteit, gender, seksualiteit en geloof doorbreken. Muziek speelt hierbij een grote rol.
  • Jongeren van over de hele wereld bewust laten worden van globale en lokale problemen. Ze helpen deze jongeren herkennen hoeveel ze kunnen betekenen in deze wereld en ze inspireren deze mensen om actie te ondernemen en iets positiefs te doen.
  • Een mondiaal netwerk creeren. Met hun muziek probeert ‘Up With People’ mensen te verbinden die streven naar een wereld met vrede. Ze inspireren hen om culturele verschillen te respecteren en om vertrouwen op te bouwen.

Het is een heel groot en bijzonder avontuur, en ik vind het een eer dat ik hieraan mee mag doen. Voor meer informatie over de organisatie ‘Up With People’ ga je naar www.upwithpeople.org